CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Friday, February 6, 2009

HAMPIR DIROGOL!!!!

Nota:Kisah benar dari U.Banyak kisah-kisah aneh ynag menakjubkan sebegini telah berlaku.Moga kita boleh ambil iktibar darinya.

Seorang wanita muslim dari Malaysia yang bekerja di US,memakai tudung dan memiliki akhlak yang bagus.Suatu malam perempuan ini dalam perjalanan balik kerumah dari tempat kerjanya.Kebetulan dia mengambil jalan singkat ke rumahnya.Jalan yang diambil pula agak tersorok dan tidak banyak orang yang lalu lalang pada masa itu.Maklum hari sudah lewat malam.Berjalan di jalan yang agak gelap sebegitu membuatkan dia agak takut berjalan berseorangan.
Tiba-tiba dia nampak ada seorang lelaki (kulit putih Amerika) sedang bersandar di dinding di tepi lorong itu.Dia mula rasa takut dan tak sedap hati.Apa yang saudari kita ni boleh buat adalah berdoa ke hadrat Illahi memohon keselamatan atas dirinya.Dia baca ayat Kursi dengan penuh pengharapan agar Allah membantu dia di saat itu.
Masa dia melepasi lelaki yang bersandar itu,dia sempat menoleh dan dapat mengecam muka lelaki itu.Nasib baik lelaki itu buat tidak endah dan perempuan ini selamat sampai ke rumahnya.
Keesokan harinya,saudari ini terbaca dalam akhbar yang seorang perempuan telah dirogol oleh seorang lelaki yang tidak dikenali dekat lorong yang dia lalui semalam hanya selepas 10 minit selepas dia melintasi lorong tersebut.
Muslimah ini yakin benar lelaki kulit putih yang dia lihat semalam adalah perogol itu.Atas rasa tanggungjawab dia terus ke balai polis dan buat aduan.Wanita ini dapat mengenal pasti suspek melalui kawad cam dan selepas siasatan dilakukan,polis dapat bukti bahawa lelaki tersebut adalah perogol yang dicari.
Tapi perempuan Muslim ini hairan juga kenapa lelaki ini tidak menjadikan dia sebagai mangsa ketika dia melalui lorong tersebut walhal dia keseorangan di waktu itu,tetapi lelaki tadi rogol perempuan yang lalu selepas dia.Muslimah ini nak tahu sangat sebabnya.Jadi dia minta kebenaran polis untuk bercakap dengan perogol tadi sebelum hukuman dijatuhkan.(sebelum lelaki tadi dibawa ke tempat lain.)
Dia pun tanya perogol itu"Why don't you do anything to me on that night even though you know that I'm alone?"
Perogol itu jawab:"No,you are not alone.That night I saw two young man walking with you.One on your left side and the other one was by your right side.If you were alone of course you will be my victim."
Saudari ni rasa amat terkejut bila dengar penjelasan perogol itu.Dia bersyukur ke hadrat Illahi kerana memelihara dia malam itu,mungkin juga berkat ayat Kursi yang dia baca malam itu.

MORAL CERITA INI:
Jika kita sebagai hambaNya menurut segala perintah dan meninggalkan segala laranganNya,Dia pastinya akan sentiasa dekat dengan kita dan memelihara kita.Muslimah tadi pertama-tamanya menutup aurat dan memang Muslimah yang menjaga batas-batasan yang ditetapkan Islam.
(Kalau aurat tebuka Malaikat pun malas dekat).Mungkin dua orang lelaki yang menemani wanita itu adalah malaikat yang diutuskan Allah untuk menjaga hambaNya yang sentiasa ingat akan dirinya.
Ayat Kursi sememangnya adalah ayat pelindung yang mustajab....selalulah amalkannya.Bayangkan anda seorang yang selalu ingkar suruhan Allah,kufur dengan nikmatnya sambil lewa beribadat.
Dapatkah anda mendapat pertolongan sebegini dari Allah?Balasan Allah tu boleh datang semasa di dunia lagi.Di akhirat kelak memang pasti kerana itu janji Allah.Jadi kita renungkanlah di mana level 'iman' kita sekarang ini..Wassalam.
Barang siapa membaca ayat Kursi apabila berbaring di tidurnya,Allah mewakilkan 2 orang malaikat memeliharanya hingga subuh.Barang siapa membacanya ayat Al-Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah berkenan memberi pertolongan kepadanya[Dari Abdullah bin 'Amr r.a]
TAMAT!!!

0 comments: